• 02/06/2009

Jagiellonia Białystok pojedzie na finał Danone Nations Cup do Brazylii

30 maja na boisku MUKS „Kosa” Konstancin odbył się wielki finał krajowy Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2009.

• 28/05/2009

Danone uznany za jedną z najbardziej odpowiedzialnych firm w Polsce

Z wielkim smutkiem zawiadamiamy o śmierci Daniela Carasso, założyciela marki Danone we Francji.

Ojciec Daniela Carasso, Isaac, stworzył markę Danone w Barcelonie, w Hiszpanii w 1919 roku. Nazwa Danone pochodzi od zdrobnienia imienia jego syna – „Danon” to po katalońsku „Danielek”. Dziesięć lat później Daniel Carasso wprowadził markę Danone na rynek francuski powołując do życia Société Parisienne du Yoghourt Danone (Francuską Spółkę Jogurtu Danone). Miał wówczas zaledwie 25 lat.

• 18/05/2009

Danone wśród największych i najcenniejszych firm w Polsce

Danone po raz kolejny pojawił się w Rankingach najbardziej wartościowych firm działających w Polsce. W każdym kolejnym roku, zajmuje wyższe pozycje.

• 27/04/2009

Roman Kosecki Ambasadorem Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2009

Tegoroczna edycja Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone, cieszy się dużym zainteresowaniem wśród najmłodszych. Obecnie trwają rozgrywki eliminacyjne do półfinałów krajowych. Rozgrywki odbyły się już w Poznaniu, Szczecinie, Gdańsku i Grójcu. Drużyny walczyły dzielnie i zgodnie z zasadami fair play. Do półfinałów kwalifikuje się po sześć zespołów z każdych eliminacji. Przed nami rozgrywki eliminacyjne wBrańsku (28.04), Stalowej Woli (30.04), Wrocławiu (05.05) i Lublińcu (08.05) oraz półfinały (16 i 23.05) i finał krajowy (30.05).

• 20/04/2009

Dobre praktyki Danone w Raporcie Odpowiedzialnego Biznesu 2008

Już po raz siódmy firma Danone prezentuje swoje dobre praktyki na łamach raportu: Odpowiedzialny Biznes w Polsce, czyli najciekawsze działania z zakresu CSR reprezentowane przez firmy działające w Polsce w 2008 roku. Raport wydawany jest przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu.