• danone, żywienie, zdrowie, debata
    21/11/2017

DANONE ze zobowiązaniami żywieniowymi rozpoczyna debatę o zdrowiu

Wyniki najnowszego badania potwierdziły, że w Polsce istnieje potrzeba dyskusji i znalezienia rozwiązań prowadzących do poprawy sposobu żywienia Polaków - tylko 54% pytanych ma pewność, że odżywia się prawidłowo, mimo iż większość z nas uważa, że posiada wiedzę na ten temat (73,5%). Z tego względu DANONE, we współpracy z Polską Agencją Prasową zaprosił do rozmowy autorytety w dziedzinie żywienia i zdrowia.

• Actimel, danone, świeże produkty mleczne
    13/11/2017

Wstrząśnij zimą z Actimelem i wygrywaj co 10 minut!

W tym roku zima nikomu nie będzie się dłużyć! Actimel organizuje loterię, w której co 10 minut można wygrać jedną z ponad 3600 atrakcyjnych nagród, takich jak sportowa chusta Buff czy aparat Instax Mini 8. Dodatkowo na jednego szczęśliwca czeka nagroda główna, czyli wspaniała wyprawa do Norwegii.

• Danone, zdrowie, świeże produkty mleczne, sport, sponsor
    18/09/2017

Badmintonowa czołówka zawita na korty w Bieruniu i Imielinie

Coraz mniej czasu pozostało do inauguracji Victor Polish International 2017. Turniej, którego głównymi partnerami są Miasto Bieruń, Powiat Bieruńsko-Ledzński i firma Danone, to najbardziej prestiżowe rozgrywki badmintona w Polsce. Na parkiecie bieruńskiej hali BOSiR zobaczymy najlepszych na świecie w tej dyscyplinie.

• Danone, świeże produkty mleczne, europa, zdrowie, marek wojtyna
    08/08/2017

Danone – producent świeżych produktów mlecznych – wprowadza nowoczesną strukturę organizacyjną w Europie, by silniej skupić się na realizacji swojej misji.

Polski oddział świeżych produktów mlecznych Danone stał się częścią nowej struktury europejskiej. Poza Polską skupia ona kraje bałtyckie, kraje Europy Wschodniej i kraje nordyckie – łącznie aż 13 państw, w których zatrudnionych jest 2000 pracowników. Dzięki temu Danone będzie mógł mocniej skupić się na realizacji swojej misji niesienia zdrowia przez żywność. Spodziewanych korzyści jest więcej.

• Po stronie natury z Żywiec Zdrój - DANONE
    07/06/2017

Posadziliśmy kolejny milion drzew.

W najbliższą niedzielę, 11 czerwca, w godzinach 10:00 – 18:00, na Skwerze Kahla (przy stacji metra Centrum Nauki Kopernik) odbędzie się uroczysty finał programu „Po stronie natury”. W ramach pikniku ekologicznego, warszawiacy będą mogli m.in. otrzymać sadzonkę drzewa, zobaczyć jak wygląda proces recyklingu dzięki instalacji „Drugie życie butelki” i sprawdzić swoje zdolności ortograficzne w wyjątkowym dyktandzie.  Gościem specjalnym Wielkiego Finału będzie ambasadorka programu „Po stronie natury” - Martyna Wojciechowska. Piknik poprowadzi Dorota Wellman. Wydarzenie wieńczy 9. edycję programu, w ramach którego Żywiec Zdrój wraz z partnerami posadził w tym roku milion drzew dla ochrony zasobów wody pitnej w Polsce. Partnerem wydarzenia jest Urząd Miasta Stołecznego Warszawa.