• Danonki od Danone - dobra mleczna przekąska dla dziecka
    14/05/2017

Danonki w nowej odsłonie

Dobra przekąska dla dzieci powinna składać się z kilku wartościowych i pysznych produktów, tj. warzywa, owoce czy produkty mleczne oraz wody. Musi zdobyć zarówno przychylność dzieci, jak i zaufanie mam. Danonki, jako mleczne produkty, mogą być elementem dobrej przekąski, ponieważ są źródłem wapnia i witaminy D. Od teraz dostępne w nowych, atrakcyjnych opakowaniach.

• Danone i Fantasia z Wedlem - chwila przyjemności
    14/05/2017

Zakochaj się w smaku nowej Fantasii z wedlowską czekoladą

Wyobraź sobie połączenie delikatnego, kremowego jogurtu ze słodką, rozpływającą się w ustach czekoladą… Brzmi pysznie, prawda? Spróbuj jogurtu Fantasia z najnowszej edycji limitowanej stworzonej we współpracy z marką E.Wedel. Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na chwilę tylko dla siebie, sięgnij po jogurt Fantasia z mleczną lub gorzką wedlowską czekoladą i pozwól sobie na odrobinę przyjemności.

• Danone najbardziej pożądanym pracodawcą wśród profesjonalistów
    27/04/2017

Danone jednym z najbardziej pożądanych pracodawców

Danone, producent świeżych produktów mlecznych, po raz kolejny znalazł się na podium najlepszych firm z branży FMCG, ocenianych w badaniu firmy rekrutacyjnej Antal "Najbardziej pożądani pracodawcy w opinii specjalistów i menedżerów". Jest to wyróżnienie szczególne, oparte na opinii ponad 3300 specjalistów i menedżerów z całej Polski, którzy wskazywali wymarzonych pracodawców w sposób spontaniczny.

• Biały Listek Polityki dla spółek DANONE, Żywiec Zdrój, NUTRICIA oraz Danone. Działania CSR
    27/04/2017

Spółki DANONE wyróżnione Białymi Listkami CSR Tygodnika Polityka!

Firmy Danone, NUTRICIA i Żywiec Zdrój wyróżnione Białymi Listkami CSR Tygodnika Polityka! NUTRICIA i Danone z wyróżnieniami projektów wspierających realizację Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ.

• Danone, Bieruń, Fabryka, jogurt, transformacja, rozwój
    25/04/2017

Nowy potencjał fabryki Danone w Bieruniu

57 nowych rodzajów produktów, przyrost liczby miejsc pracy o 26 procent i 8 nowo zainstalowanych linii technologicznych. To tylko skrótowe podsumowanie strategicznych zmian, jakie nastąpiły w ostatnich dwóch latach w fabryce Danone w Bieruniu. Dzięki zaangażowaniu pracowników i wprowadzonym zmianom fabryka Danone zwiększa swój potencjał, a dążenie do niesienia zdrowia poprzez żywność tak wielu ludziom, jak to możliwe, stało się teraz jeszcze bardziej realne.