• 30/05/2011

Młodzi piłkarze walczą o światowy finał w Hiszpanii!

Już po raz 12. odbędzie się krajowy finał Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone w Polsce, jednego z największych turniejów piłkarskich dla dzieci w Polsce. W Pucharze biorą udział chłopcy i dziewczynki w wieku od 11 do 12 lat urodzeni pomiędzy 1. stycznia 1999 a 31. grudnia 2000 roku. Turniej ma już swoją 12-letnią tradycję na świecie, będąc integralną częścią Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone Nations Cup, międzynarodowych rozgrywek organizowanych przez Danone w 40 państwach. Co roku 2,5 mln dzieci z klubów sportowych i szkół na całym świecie uczestniczy w tym wydarzeniu.
  • 21/02/2011

Przeżyj sportową przygodę! Zgłoś się do Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2011!

Już po raz 12. ruszyły zapisy do kolejnej edycji Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2011 - jednego z największych turniejów piłkarskich dla dzieci w Polsce. W Pucharze biorą udział chłopcy i dziewczynki w wieku od 11 do 12 lat urodzeni pomiędzy 1. stycznia 1999 a 31. grudnia 2000 roku. Turniej ma już swoją 12-letnią tradycję na świecie, będąc integralną częścią Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone Nations Cup, międzynarodowych rozgrywek organizowanych przez Danone w 40 państwach. Co roku 2,5 mln dzieci z klubów sportowych i szkół na całym świecie uczestniczy w tym wydarzeniu. Ambasadorem i przyjacielem Danone Nations Cup jest jeden z najlepszych piłkarzy świata - Zinedine Zidane. Rozgrywki odbywają się zgodnie z regułami światowej federacji piłkarskiej - FIFA.

• 10/02/2011

DANONE JEDNYM Z ZAŁOŻYCIELI WPROWADZANEGO W POLSCE MODELU MIERZENIA EFEKTYWNOŚCI DZIAŁAŃ SPOŁECZNYCH FIRM.

DANONE JEDNYM Z CZŁONKÓW ZAŁOŻYCIELI WPROWADZANEGO W POLSCE MODELU MIERZENIA EFEKTYWNOŚCI DZIAŁAŃ SPOŁECZNYCH FIRM – LONDON BENCHMARKING GROUP

Od lutego tego roku polskie firmy mają możliwość korzystania z modelu London Benchmarking Group (LBG) – jednej z najbardziej rozpowszechnionych i sprawdzonych na świecie metodologii zarządzania, mierzenia i raportowania efektywności zaangażowania społecznego przedsiębiorstw.

Danone jest jedną z pięciu firm – członków założycieli LBG Poland. Zaangażowanie firmy w proces dostosowania modelu do specyfiki polskiego rynku i lokalnych potrzeb wynika z doświadczenia Danone w dziedzinie działań z zakresu odpowiedzialności społecznej. Danone jako jeden z liderów w dziedzinie CSR w Polsce jest zainteresowany wdrożeniem systemu, który w najbardziej wiarygodny sposób pozwala mierzyć efektywność tych działań.

Wprowadzanie zasad społecznej odpowiedzialności biznesu rozpoczęło się w Danone już w 1972 roku, również w Polsce od początku działania firma kieruje się tymi zasadami. U podstaw takiego postępowania leży wiara, że tylko takie podejście daje możliwość długofalowego zrównoważonego rozwoju biznesu.

• 05/01/2011

Dofinansowanie na dożywianie. Rusza VII edycja Programu Grantowego Danone 'Masz pomysł? Podziel się Posiłkiem!'

Już po raz siódmy dzieci w polskich miastach i wsiach będą mogły otrzymać posiłki, uczyć się prawidłowych nawyków żywieniowych oraz wszechstronnie rozwijać się dzięki ciekawym zajęciom przygotowanym z myślą o nich.
  • 22/12/2010

Raport CSR Danone najlepszy w Konkursie Raporty Społeczne 2010!

21 grudnia 2010 r. Jury konkursu ogłosiło, że najlepszym raportem uznało Raport Odpowiedzialności Społecznej i Środowiskowej 2006-2009 firmy Danone. Jury doceniło, że zwycięski raport jest bardzo interesującym zapisem realizacji strategii odpowiedzialności firmy w czterech obszarach: rynku, miejscu pracy, wobec społeczności lokalnych i środowiska naturalnego. Pozwala czytelnikowi w przyjaznej formie spojrzeć na całość działań firmy. Dostrzeżono udział interesariuszy w tworzeniu zawartości raportu. Jest to już druga nagroda firmy Danone za najlepszy raport społeczny w Polsce – pierwszy raport otrzymał ten tytuł w 2007 roku.