• Danone w gronie zwycięskich firm konkursu „Ekoodpowiedzialni w biznesie”!
    21/11/2011

Danone w gronie zwycięskich firm konkursu „Ekoodpowiedzialni w biznesie”!

Firma Danone otrzymała wyróżnienie w pierwszej edycji konkursu „Ekoodpowiedzialni w biznesie”, organizowanego przez miesięcznik „Ecomanager”. Konkurs miał na celu wyróżnienie przedsiębiorstw, które prowadzą szeroką działalność – inwestycyjną, edukacyjną i informacyjną z zakresu ochrony środowiska.

• 19/11/2011

W ramach Programu Podziel się Posiłkiem przekazaliśmy 10 000 000 posiłków!

Polacy dzielą się sobą!
    Od początku działalności Programu Podziel się Posiłkiem razem przekazaliśmy 10 000 000 posiłków potrzebującym dzieciom!
  • 8 listopada Dniem Zdrowego Śniadania
    26/10/2011

8 listopada Dniem Zdrowego Śniadania

8 listopada br. za sprawą Partnerstwa dla Zdrowia odbędzie się, w szkołach podstawowych, ogólnopolska akcja edukacyjna pod hasłem: „Śniadanie daje moc”.  Tego dnia dzieci w klasach 1 – 3 wraz z rodzicami i nauczycielami zjedzą wspólne śniadanie w klasie oraz będą rozmawiać o roli śniadania, jako najważniejszego posiłku w ciągu dnia. Akcja edukacyjna „Śniadanie daje moc” ma na celu zwiększenie świadomości o zdrowym odżywaniu dzieci.

• 504 tony żywności zebranej dla dzieci  - to wynik Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności Podziel się Posiłkiem
    30/09/2011

504 tony żywności zebranej dla dzieci - to wynik Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności Podziel się Posiłkiem

31 000 wolontariuszy oraz kosze zbiórkowe w ponad 2000 sklepów w całej Polsce - tak wyglądała Ogólnopolska Zbiórka Żywności w ramach Programu Podziel się Posiłkiem, która odbyła się 23 i 24 września. W tych dniach wystarczyło wrzucić do koszyka na zakupach o kilka produktów więcej – by pomóc niedożywionym dzieciom oraz zapełnić jeden z miliona pustych talerzyków.  Według obliczeń 34 Banków Żywności organizujących zbiórkę, do wielkich koszy, które pojawiły się tuż za kasami sklepów trafiły 504 tony* żywności ( *dane szacunkowe na dzień 30.09.11)

• Zbiórka Żywności Podziel się Posiłkiem 23-24 września!
    21/09/2011

Zbiórka Żywności Podziel się Posiłkiem 23-24 września!

Kolejny milion pustych talerzyków czeka… Razem możemy pomóc niedożywionym dzieciom, biorąc udział w Ogólnopolskiej Zbiórce Żywności, która jest organizowana w ramach Programu Podziel się Posiłkiem. Pomaganie jest proste, wystarczy 23 i 24 września kupić trochę więcej żywności i przekazać ją wolontariuszom Banków Żywności. Dotychczas, od 2004 r., dzięki ludziom o wielkich sercach, udało się zebrać ponad 1900 ton żywności.