• Ostatnie dni na rejestrację drużyny do Danone Nations Cup! Nie zwlekaj!
    26/04/2012

Ostatnie dni na rejestrację drużyny do Danone Nations Cup! Nie zwlekaj!

Coraz mniej czasu zostało na rejestrację drużyn do turnieju Danone Nations Cup Polska, który jest częścią międzynarodowego turnieju rozgrywanego w 40 krajach na całym świecie. Trwa rejestracja do finałów wojewódzkich rozgrywanych w kwietniu i w maju.  Skorzystaj z łatwej rejestracji on-line, która jest furtką do wielkiej piłkarskiej przygody!

• Danone w gronie zwycięskich firm konkursu „Ekoodpowiedzialni w biznesie”!
    21/11/2011

Danone w gronie zwycięskich firm konkursu „Ekoodpowiedzialni w biznesie”!

Firma Danone otrzymała wyróżnienie w pierwszej edycji konkursu „Ekoodpowiedzialni w biznesie”, organizowanego przez miesięcznik „Ecomanager”. Konkurs miał na celu wyróżnienie przedsiębiorstw, które prowadzą szeroką działalność – inwestycyjną, edukacyjną i informacyjną z zakresu ochrony środowiska.

• 19/11/2011

W ramach Programu Podziel się Posiłkiem przekazaliśmy 10 000 000 posiłków!

Polacy dzielą się sobą!
    Od początku działalności Programu Podziel się Posiłkiem razem przekazaliśmy 10 000 000 posiłków potrzebującym dzieciom!
  • 8 listopada Dniem Zdrowego Śniadania
    26/10/2011

8 listopada Dniem Zdrowego Śniadania

8 listopada br. za sprawą Partnerstwa dla Zdrowia odbędzie się, w szkołach podstawowych, ogólnopolska akcja edukacyjna pod hasłem: „Śniadanie daje moc”.  Tego dnia dzieci w klasach 1 – 3 wraz z rodzicami i nauczycielami zjedzą wspólne śniadanie w klasie oraz będą rozmawiać o roli śniadania, jako najważniejszego posiłku w ciągu dnia. Akcja edukacyjna „Śniadanie daje moc” ma na celu zwiększenie świadomości o zdrowym odżywaniu dzieci.

• 504 tony żywności zebranej dla dzieci  - to wynik Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności Podziel się Posiłkiem
    30/09/2011

504 tony żywności zebranej dla dzieci - to wynik Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności Podziel się Posiłkiem

31 000 wolontariuszy oraz kosze zbiórkowe w ponad 2000 sklepów w całej Polsce - tak wyglądała Ogólnopolska Zbiórka Żywności w ramach Programu Podziel się Posiłkiem, która odbyła się 23 i 24 września. W tych dniach wystarczyło wrzucić do koszyka na zakupach o kilka produktów więcej – by pomóc niedożywionym dzieciom oraz zapełnić jeden z miliona pustych talerzyków.  Według obliczeń 34 Banków Żywności organizujących zbiórkę, do wielkich koszy, które pojawiły się tuż za kasami sklepów trafiły 504 tony* żywności ( *dane szacunkowe na dzień 30.09.11)