• 29/10/2009

Danone liderem innowacji zrównoważonego rozwoju w konkursie Globe Award

Gdańsk, Warszawa, 29 października 2009 - Wczoraj, podczas gali towarzyszącej konferencji Globe Forum, ogłoszono zwycięzców pierwszej, polskiej edycji konkursu Innowacja Zrównoważonego Rozwoju Globe Award. Zwycięzcą została firma Danone i jej innowacyjny projekt obliczania emisji CO2 w całym łańcuchu wytwórczym.
  • 26/10/2009

Ruszyła kolejna edycja Programu Grantowego Danone Masz pomysł? Podziel się Posiłkiem!

Najlepsze pomysły na organizację dożywiania dzieci, ich aktywizację oraz promocję zdrowego odżywiania mogą liczyć na wsparcie finansowe - trwa nabór wniosków do programu grantowego Danone.
  • 26/10/2009

Danone najlepszy w VI edycji Rankingu Zakładów Mleczarskich dwutygodnika AgroTrendy.

Wyniki rankingu zaprezentowano 14 października 2009 roku w obecności ministra rolnictwa, prezesa Agencji Rynku Rolnego, Głównego Inspektora Ochrony Środowiska

• 23/10/2009

15 000 dodatkowych posiłków! Użytkownicy Facebooka wspierają program Podziel się Posiłkiem.

Dzięki zaangażowaniu użytkowników serwisu Facebook i poparciu programu Podziel się Posiłkiem, firma Danone ufunduje niedożywionym dzieciom 15 000 dodatkowych posiłków.
  • 29/09/2009

Rekordowa Zbiórka Żywności PsP: zebrano ponad 375 ton żywności (liczenie trwa)!

Ponad 375 ton żywności zebrano podczas Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności w ramach 7. edycji programu Podziel się Posiłkiem. 25 i 26 września w ponad 2000 sklepów w całej Polsce ludzie dobrej woli przekazywali wolontariuszom żywność. Rekordowy wynik pokazuje, że Polacy są coraz bardziej świadomi problemu niedożywionych dzieci i chcą angażować się w dobroczynność. Ofiarność Polaków w tym roku pozwoli na wydanie 750 tysięcy posiłków.