• 02/08/2010

Podziel się posiłkiem, podziel się sobą!

Rusza 8. edycja Programu Podziel się Posiłkiem, organizowana przez firmę Danone i Fundację POLSAT oraz Partnera Strategicznego – Banki Żywności. Myślą przewodnią programu jest działanie na rzecz walki z niedożywieniem oraz propagowanie właściwego żywienia dzieci w Polsce. Do tej pory przekazano najmłodszym już ponad 9 milionów posiłków. Prosimy – podziel się posiłkiem!
  • 31/05/2010

Lech Poznań będzie reprezentował Polskę na finale Danone Nations Cup w RPA!

W ubiegłą sobotę, tj. 29 maja w Poznaniu, na obiekcie MOS przy ul. Gdańskiej 1 odbył się Wielki Finał 11. edycji Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2010. Do finału zakwalifikowało się 16 najlepszych drużyn z całego kraju, które awansowały z etapu eliminacji, a następnie z półfinałów.
  • 29/04/2010

Danone liderem odpowiedzialnych firm w Polsce. IV Ranking Odpowiedzialnych Firm.

28 kwietnia podczas Gali Dziennika Gazeta Prawna ogłoszono wyniki IV Rankingu Odpowiedzialnych Firm 2010. Pierwsze miejsce w klasyfikacji generalnej zajęła firma Danone.
  • 24/02/2010

Młodzi piłkarze będą reprezentować Polskę na Mistrzostwach w RPA!

Ruszyła rekrutacja drużyn do 11. edycji Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2010, jednego z największych turniejów piłkarskich dla dzieci w Polsce, którego rozgrywki eliminacyjne odbędą się już w kwietniu br.
  • 02/02/2010

Użytkownicy Facebooka nagrodzą lokalnych liderów walki z niedożywieniem.

W październiku 2009 roku użytkownicy Facebooka sprawili, że do dzieci trafi 15 000 dodatkowych posiłków. Właśnie rusza specjalna aplikacja Zagłosuj i podaruj posiłki. Dzięki niej internauci będą mogli realnie przekazać posiłki wybranym przez siebie grantobiorcom. Akcja potrwa do 21 lutego br.

Zagłosuj i podaruj posiłek -  TUTAJ  ( http://apps.facebook.com/podarujposilki/ )